Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křivoklát

S Karlem Egonem nahoru a dolů

První křivoklátská hledačka vás provede okolím hradu po stopách jednoho z jeho majitelů, který nejvíce přispěl k rozvoji zdejší oblasti. Tajenka skrývá jméno toho, kdo mu byl na světě nejdražší. Hledačku v deštivých červnových dnech roku 2013 společně vytvořili Jiřina Prošková, Josef Jedlička, Barbora Bednářová Šafránková, Irena Smržová, Kateřina Kočí, Zuzana Eliška Veselá a Blažena Hušková. Hledačka je nová zábava nejen pro děti. Členky Klubu turistů z Nového Města na Moravě hledačku vyzkoušely a byly nadšené: „Připadali jsme si jako za mlada.“ Jelikož jsou už všechny babičky, těší se, že ne hledačku vyrazí s vnoučaty a pravnoučaty. Na svých cestách budou pátrat po dalších hledačkách. Těšíme se, až jim je připravíme. Přidejte se i vy, vytvořte si svou hledačku po místech, které znáte a máte rádi. Více na www.questing.cz.
Obtížnost hledačky: střední
Délka hledačky: na poklidné projití budete  potřebovat asi 1,5 hodiny.
Doporučené vybavení na cestu: tužka, papír, pohodlné boty, může se hodit dalekohled.
Začátek hledačky: Informační centrum IVS Budy (označeno v mapě č.1) v době provozu TIC
Zakončení hledačky: Informační centrum IVS Budy (v mapě č.1) v době provozu TIC
Upozornění: hledačka není vhodná pro ty, kdo mají pohybové omezení (cesta strmě stoupá). V úsecích na silnici je třeba zvýšené opatrnosti.
 
Hledačku si můžete stáhnout ZDE.
 
Projekt je realizován za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.
 Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědná Actaea – společnost pro přírodu a krajinu a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí. 
mzp2.jpg

 

Projekt byl podpořen z programu Pro budoucnost Nadace OKD.
 
nadace-okd2.jpg